Descriere
Cafeaua boabe proaspat prajita decofeinizata delicat, ofera in ceasca arome subtile de ciocolata amaruie si note usoare de fructe de padure, regasite intr-o aciditate placuta .
In acest proces de decofeinizare, boabele verzi de cafea sunt scufundate in apa aproape fiarta pentru a li se extrage cofeina. Apa contine componentele solubile ale cafelei, ce tin de gustul cafelei, astfel incat in timpul extractiei cafeinei, cafeaua isi mentine toate componentele originale.
Pentru a separa cofeina, apa trece printr-un filtru special. Acest lucru duce la o apa saturata cu elemente de aroma si gust, care este folosita din nou in procesul de extractie.
Rezultatul acestui proces este o cafea fara cofeina in proportie de 97 %.
Este cultivata la o altitudine intre 900 – 1200 m, produsa de o cooperativa importanta. Cirese sunt culese manual. Se decorticheaza, si se lasa la fermentat. Uscarea se face pe paturi ridicate la soare.
ORIGINE : ARABICA
PROCESARE : SPALARE
VARIETATE : Typica
ALTITUDINE: 900 – 1200 m
NOTE: Ciocolata cu lapte