Descriere
Cafeaua a inceput sa fie cultivata in Honduras in jurul anului 1804. Totusi, razboaiele si loviturile de stat pentru castigarea independentei nu au permis extinderea si dezvoltarea culturilor de cafea pana spre sfarsitul secolului XX. Pe parcursul ultimilor 25 de ani, atat producatorii de cafea, cat si Guvernul din Honduras au facut eforturi constante pentru a imbunatati calitatea cafelei din aceasta tara. Au fost adoptate legi pentru a oferi sprijin si stimulente fiscale producatorilor de cafea, au fost construite autostrazi oferind acces la regiunile unde se cultiva cafeaua, a fost optimizat procesul de productie prin efectuarea de analize a solului, samd. Rezultatul eforturilor comune a insemnat castigarea unui loc pe podiumul principalilor producatori si exportatori de cafea verde de calitate din intreaga lume.
Localnicii sunt mandri de cafeaua lor. Incepand cu anul 2011, Honduras a devenit cel mai mare producator de cafea din America Centrala (depasind Guatemala) si al saptelea exportator de cafea verde la nivel mondial. In prezent, industria cafelei in aceasta tara este in directa concurenta cu Columbia si Brazilia – exportand doar boabe de cafea Arabica de inalta calitate – si joaca un rol extrem de important in economia tarii.
Cafeaua Honduras Altura face parte din programul BECAMO, care este dedicat atingerii si mentinerii unor standarde ridicate si exigente din punct de vedere calitativ in productia cafelei verzi, bazata pe protocoale stricte si responsabilitate sociala si de mediu. Programul BECAMO, recunoscut ca fiind unul dintre exportatorii de cafea de top din America, a fost infiintat in 1983 de Emilio Medina.
ORIGINE : ARABICA
PROCESARE : SPALARE
VARIETATE : Typica
ALTITUDINE: 1200 – 1350 m
NOTE: Acide, florale